STARTPAGINA

OMGEVING

CULTUUR

VAKANTIE

LINKS

NIEUW

VRAAG EN ANTWOORD

CONTACT

  

Zoeken:
op internet
op deze site


Gibraltar

Gibraltar behoort tot de Europese Unie maar niet tot de Schengen-landen, een paspoort en/of identiteitskaart zijn dan ook verplicht om de grens over te mogen !

Gibraltar is zonder enige twijfel de vreemde eend in de bijt op het Iberische Schiereiland. Als 6 km² grote half-zelfstandige Britse Kroonkolonie staat het helemaal apart van de rest. Dit minilandje heeft echter alles: water, elektriciteit, telefoon, mobiel netwerk, televisie, radio, onderwijs, grondwet, verkiezingen, regering etc.

Gibraltar kan bereikt worden per vliegtuig. Het landje is zo klein dat je net na de grens de landingsbaan van de luchthaven moet oversteken. Een verkeerslicht regelt het verkeer tussen passanten en vliegtuigen ... Via één van de 3 jachthavens kan het schiereilandje over zee bereikt worden, vanuit het Oosten via de Middellandse Zee, vanuit het Westen over de Atlantische Oceaan. En tenslotte over land via de grens ("La Verja", "The frontier") met het Spaanse dorpje La Línea de la Concepción.

Gibraltar is 5,2 km lang en 1,2 km breed. Het landje wordt gedomineerd door de indrukwekkende rots "The Rock" die 426 hoog is. De strategische ligging met controle over alle scheepvaartverkeer in de Straat van Gibraltar heeft sinds duizenden jaren zijn geschiedenis bepaalt. Een ander bepalend punt voor Gibraltar is de nabijheid van Afrika, Marroko, slechts 21 km over zee. Samen met de in Afrika gelegen berg Jebel Musa vormt Gibraltar de 2 zuilen van Hercules. Zie ook de pagina over de klassieke mythologie.

Panorama
Gibraltar gezien vanop zee 1
Gibraltar gezien vanop zee 2
Levante, Oostenwind
De Grens met Gibraltar
De luchthaven van Gibraltar
Stadscentrum 1
Stadscentrum 2
Stadscentrum 3
The Convent, residentie van de Gouverneur
Stadsmuren
Kanonnen
De haven 1
De haven 2
Vuurtoren
Rosia Bay
Scheepswerf
Gibraltar Kristal 1
Gibraltar Kristal 2
Kostuums
Kapel van Our Lady of Europe
Europa Point
De Apen van Gibraltar 1
De Apen van Gibraltar 2
De Apen van Gibraltar 3
Filips II Muur
Ringen
Sint Michaels Grot 1
Sint Michaels Grot 2
Tunnels
Natuurreservaat 1
Natuurreservaat 2
Moorse Burcht
Anglicaanse Kathedraal 1
Anglicaanse Kathedraal 2
Moskee
Kings Chapel
Rooms-Katholieke Kathedraal
Schotse Kerk
Synagogue
Zicht op Afrika 1
Zicht op Afrika 2
Dolfijnen

Disclaimer | Copyright | Foto's | Bibliografie | Contact | Wettelijke vermelding


Bijzondere vakantie-huizen in Andalusië. Accommodaties op rustige lokaties, bijna alle voorzien van een privé-zwembad.Spaans leren in Spanje.