STARTPAGINA

OMGEVING

CULTUUR

VAKANTIE

LINKS

NIEUW

VRAAG EN ANTWOORD

CONTACT

  

Zoeken:
op internet
op deze site


Excursie naar Córdoba vanaf de Costa del Sol

Meer info en foto's: klik hier.

Córdoba bezoeken is wandelen door meer dan 2.000 jaar geschiedenis. Tijdens de hoogdagen van het Romeinse Rijk, was Córdoba na Rome de tweede meest belangrijke stad. De Romeinse brug bestaat nog steeds en werd nog nooit gerestaureerd, ideaal voor wie in de voetsporen wil treden van Julius Caesar en Seneca. In AD 716 werd Córdoba de hoofdstad van de Moorse gebieden in Spanje. De stad was in de 10e eeuw zelfs zo groot dat ze tot in China bekend was !

In de Moorse gebieden in Spanje bestond er godsdienstvrijheid. In die tijd leefden in de stad moslims, joden en christenen in harmonie te samen zonder enig probleem. Enkele zeer bekende filosofen uit de moslim en joodse traditie leefden en werkten in Cordoba. Tijdens een begeleide stadswandeling van ongeveer 1 uur zullen we de oudste synagoge in Spanje bezoeken, de oude middeleeuwse buurt verkennen, de Juderia, en het beroemde straatje "Callejon de las Flores" of "Bloemenstraatje" doorwandelen.

Córdoba heeft ook een deel van zijn arabische tradities bewaard. Zo zijn de meeste huizen gebouwd rond een binnenkoertje of patio. De meeste kunnen vrij bezocht worden tijdens de vrije tijd die u krijgt in het centrum. In vele van deze patios zijn ook oergezellige rustieke restaurantjes ingericht met lekker eten voor weinig geld. De binnenkoertjes zorgen voor een aangename verkoeling, het kan soms erg warm zijn in Córdoba. Verder nog Moorse molens en de Alcázar waar Christoffer Columbus zijn eerste meetings had met de Spaanse koningen.

Het meest bekende monument van Córdoba is ongetwijfeld de kathedraal, de vroegere hoofdmoskee van de stad. In oppervlakte is het tot op heden de 2e grootste moskee ter wereld. De oude minaret werd verbouwd tot klokkentoren, de vroegere binnenplaats waar de moslims zich ritueel moesten reinigen, is nu de sinaasappeltuin. U zal deze moskee met een lokale gids bezoeken gedurende ongeveer een uur. Gedurende uw bezoek wandelt u doorheen het hele gebouw waarbij u de volledige bouwfases en geschiedenis verklaard wordt. Erg imposant om te zien, is dat de voormalige moskee zo groot is, dat door Karel V beslist werd om in het midden van het gebouw het dak open te maken en daar een kathedraal te bouwen. Een unieke ervaring om van een moskee rechtstreeks binnen te lopen in een kathedraal die enkele eeuwen later gebouwd werd. Het hele gebouw is door UNESCO beschermd als werelderfgoed en is een van de meest bekende en meest bezochte monumenten ter wereld.


Disclaimer | Copyright | Foto's | Bibliografie | Contact | Wettelijke vermelding


Bijzondere vakantie-huizen in Andalusië. Accommodaties op rustige lokaties, bijna alle voorzien van een privé-zwembad.Spaans leren in Spanje.