STARTPAGINA

OMGEVING

CULTUUR

VAKANTIE

LINKS

NIEUW

VRAAG EN ANTWOORD

CONTACT

  

Zoeken:
op internet
op deze site


De omgeving

Algemene informatie

Spanje algemeen

Andalusië algemeen

Andalusië is vooral erg beroemd om zijn duizenden jaren oude cultuur. Steden als bij voorbeeld Granada en Córdoba zijn beschermd als werelderfgoed door de Verenigde Naties (UNESCO).

Andalusische steden

Niet alleen de steden lonen meer dan de moeite, het gebergte telt tal van kleine dorpjes met heelwat verborgen schatten.

Andalusische dorpen

Overzicht van excursies vanaf de Costa del Sol.

Elke streek is anders: ander landschap, andere gewoontes, andere streekproducten.

Axarquia, een prachtige bergstreek in de provincie Málaga.

Gedurende een tocht doorheen Andalusië kom je langs de meest indrukwekkende wegen en panoramas.

En uiteraard is er het nabije buitenland: Gibraltar en Noord-Marroko kunnen in een dagtrip bezocht worden !

Gibraltar is een kleine zelfstandige Britse kolonie. Omdat het vlakbij de Costa del Sol ligt is het een "verplicht" bezoek voor de Engelse toeristen aan de Costa del Sol. Een grappige ervaring om ineens een typisch Engelse bobby te zien, tijdens een vakantie in Spanje.

Zelfs citytrips van één dag naar Marroko behoren tot de mogelijkheden.

Tanger is de Noordelijkste stad van Afrika en de haven waar jaarlijks 2 miljoen Marrokaanse migranten passeren vanuit Nederland, België en de rest van Europa om hun familie te gaan opzoeken in het thuisland. Strategisch gelegen aan de Straat van Gibraltar heeft de stad dan ook een interessante kasbah, medina, souks, enz.

Tetouan is een Marrokaans berberstadje een dertigtal kilometer van Ceuta, een Spaanse enclave in Noord-Afrika. Om er te geraken moet je daar de grens over. Het is een weinig toeristisch gezellig en vooral authentiek stadje met een zeer boeiend historisch stadscentrum. Het is enige stad in Noord-Marroko waar leder gelooid wordt.


Disclaimer | Copyright | Foto's | Bibliografie | Contact | Wettelijke vermelding


Bijzondere vakantie-huizen in Andalusië. Accommodaties op rustige lokaties, bijna alle voorzien van een privé-zwembad.Spaans leren in Spanje.