STARTPAGINA

OMGEVING

CULTUUR

VAKANTIE

LINKS

NIEUW

VRAAG EN ANTWOORD

CONTACT

  

Zoeken:
op internet
op deze site


Excursie naar Ronda vanaf de Costa del Sol

Meer info en foto's: klik hier.

Ronda is een eeuwenoud Moors stadje bovenop een hoge steile klip hoog in de bergen. Door zijn bijzondere ligging is het stadje erg goed bewaard gebleven en het ziet er nog allemaal erg middeleeuws uit. Het ligt ongeveer een uurtje rijden van Marbella en om er te geraken wordt een zeer mooie route genomen met indrukwekkende uitzichten over de omliggende bergen.

Het grootste deel van de Moorse omwalling is nog quasi volledig intact. Gedurende de vrije tijd kan u rustig rondwandelen om de verschillende aspecten van het stadje te bewonderen. Fotomogelijkheden zijn er bij tientallen. Het stadje puilt uit van historische kerken, adellijke paleizen, beroemde monumenten, mooie pleintjes, gezellige terrasjes enz. Erg beroemd ook is de brug over "El Tajo", een kloof die de oude stad van de nieuwe stad scheidt.

Onder begeleiding van een ervaren lokale gids bezoeken we de "Iglesia Mayor" of hoofdkerk. Dit is in feite de vroegere kathedraal van Ronda. De kerk werd gebouwd gedurende 3 verschillende periodes en is dan ook een prachtig voorbeeld hoe verschillende stijlen en culturen door de eeuwen heen met elkaar vermengd geraakt zijn. Het paleis van de markiezen van Salvatierri, de brug over El Tajo, het huis waar Don Bosco leefde en werkte, een klein maar erg mooi kerkje waarin nog duidelijk te merken is dat het vroeger een moskee was met de typische minaret, later klokkentoren, de typische smalle middeleeuwse steegjes en de verweerde gevels maken dat u 2 uur nodig heeft om het historische stadscentrum te leren kennen. In uw vrije tijd zijn er enkele kleinere doch niet minder mooie musea te bezoeken of kan u gewoon verder door de straatjes flaneren.

Ronda is ook bekend als de oorsprong van de moderne wijze van stierenvechten. Oorspronkelijk werd stieren bevechten te paard gedaan, in Ronda werd de versie te voet "uitgevonden". Gedurende de wandeling zal u ook de arena van Ronda bezoeken, de oudste in heel Spanje. Voor de geïnteresseerden is er daar ook een museum over het stierenvechten.


Disclaimer | Copyright | Foto's | Bibliografie | Contact | Wettelijke vermelding


Bijzondere vakantie-huizen in Andalusië. Accommodaties op rustige lokaties, bijna alle voorzien van een privé-zwembad.Spaans leren in Spanje.