STARTPAGINA

OMGEVING

CULTUUR

VAKANTIE

LINKS

NIEUW

VRAAG EN ANTWOORD

CONTACT

  

Zoeken:
op internet
op deze site


Excursie naar Tanger (Marroko) vanaf de Costa del Sol

Tanger is Afrika's meest noordelijk gelegen stad aan de Straat van Gibraltar, waar de Atlantische Oceaan de Middelandse Zee ontmoet. De stad stond tot 1956 onder een internationaal bestuur en is dan ook erg cosmopolitisch. Vlakbij de stad ligt het Rif-gebergte met zijn traditionele Berberstammen. Marroko is een derde wereld land dat slechts 12 kilometer verwijderd ligt over zee van Spanje. Alleen al om te zien welk een wereld van verschil je op zo'n korte afstand kan vinden, maakt het al de moeite waard om de oversteek te wagen. En misschien is het tevens wel de allereerste keer dat u in Afrika komt ...

Bij aankomst in de haven van Tangier worden we verwelkomd door onze lokale gids. We maken met een tourbus een rondrit door het stadscentrum, langs enkele paleizen, en maken een kort ommetje door de buitenwijken. Onderweg maken we een kleine pauze voor wie een ritje op een kameel wil maken. Een unieke gelegenheid voor foto's !

Daarna wandelen we samen door het historische centrum van Tangier, waar sinds de Middeleeuwen eigenlijk heel weinig veranderd is. We bezoeken de kasbah, het oude militaire fort, en de medina, de oude stad. In het oude stadsgedeelte bevindt zich ook de sukh, de straatmarkt. De Berbervrouwen uit de bergen verkopen er op straat de producten die ze op hun land geoogst hebben. Straatverkopers doen hun uiterste best om hun handwerk aan de man te brengen. Juweeltjes, houtsnijwerk, koper, tapijten, lampen, lederwaren, marrokaanse kleding, hoedjes, … Al wat u als souvenir wil kopen, wordt aangedragen. Vaste prijzen zijn er niet, u dingt zelf af op de prijs tot u een akkoord bereikt. Als u er een beetje aan went, een heel plezierige ervaring. Na het middageten is er meer tijd voor een bezoek aan de sukh, de bazars en de Berberapotheek waar op een humoristische manier allerlei kruiden en specerijen aangeboden worden. Het is niet alleen lachen geblazen, de producten zijn er ook zeer goedkoop.

Middageten is inclusief in de prijs. Er wordt gegeten in een restaurant dat er uitziet als een paleis uit 1001 nacht. Het eten bestaat uit typische lokale gerechten zoals kouskous, kebab, muntthee, honingkoekjes, alles geserveerd door obers in lokale klederdracht. Tijdens het eten wordt u ook vergast op live muziek door een klein lokaal orkestje met typisch gezang.


Disclaimer | Copyright | Foto's | Bibliografie | Contact | Wettelijke vermelding


Bijzondere vakantie-huizen in Andalusië. Accommodaties op rustige lokaties, bijna alle voorzien van een privé-zwembad.Spaans leren in Spanje.