STARTPAGINA

OMGEVING

CULTUUR

VAKANTIE

LINKS

NIEUW

VRAAG EN ANTWOORD

CONTACT

  

Zoeken:
op internet
op deze site


Excursie naar Tetouan (Marroko) vanaf de Costa del Sol

Tetuan is een stadje in het Rif-gebergte van Noord-Marroko. Het ligt ongeveer een uur rijden van het havenstadje Ceuta en wordt door weinig toeristen bezocht. Als dusdanig is de stad zeer authentiek gebleven en heeft ze de meeste van haar eeuwenoude Berbertradities behouden. Marroko is een derde wereld land dat slechts 12 kilometer verwijderd ligt over zee van Spanje. Alleen al om te zien welk een wereld van verschil u op zo'n korte afstand kan vinden, maakt het al de moeite waard om de oversteek te wagen. En misschien is het tevens de eerste keer dat u in Afrika komt ...

Ceuta is een kleine Spaanse enclave in Noord-Afrika. Het is ook de haven waar u de snelboot verlaat. De boot is een zeer grote catamaran, dus erg stabiel op het water. U reist verder in een lokale bus en rijdt naar de grens met Marroko. Uw lokale gids zal daar alle formaliteiten voor u regelen.

Marokko wordt "het koninkrijk van de zintuigen" genoemd omwille van zijn kleurrijke steden met de vele geuren die je tegemoet waaien in de sukh (straatmarkt), de kruidenmarkt, het kleurrijke spektakel van de groentenmarkt, enz. U doet een begeleide wandeling door het historische stadscentrum, de medina, wandelt door de sukh, loopt langs het koninklijk paleis en bezoekt een Berberapotheek waar safraan bijvoorbeeld uiterst goedkoop is.

De lokale Marokkaanse gids blijft gedurende de hele dag bij de groep en staat volledig open voor allerhande vragen die u zou hebben. Dat kan u best verrassende nieuwe inzichten opleveren. U heeft tijdens deze dag ook de mogelijkheid om een kameel te berijden, wat ongetwijfeld enkele unieke foto´s oplevert. Vele Berbers gaan ook nog steeds gekleed in hun traditionele klederdracht uit de bergen. Wenst u wat te kopen, dan moet u over de prijs onderhandelen, uw lokale gids zal u leren hoe u dat doet.

Middageten is inclusief in de prijs. Er wordt gegeten in een restaurant dat er uitziet als een paleis uit 1001 nacht. Het eten bestaat uit typische lokale gerechten zoals kouskous, kebab, muntthee, honingkoekjes, alles geserveerd door obers in lokale klederdracht. Tijdens het eten wordt u ook vergast op live muziek door een klein lokaal orkestje met typisch gezang.


Disclaimer | Copyright | Foto's | Bibliografie | Contact | Wettelijke vermelding


Bijzondere vakantie-huizen in Andalusië. Accommodaties op rustige lokaties, bijna alle voorzien van een privé-zwembad.Spaans leren in Spanje.