STARTPAGINA

OMGEVING

CULTUUR

VAKANTIE

LINKS

NIEUW

VRAAG EN ANTWOORD

CONTACT

  

Zoeken:
op internet
op deze site


Nuttige informatie betreffende Andalusië

BANK
"Banco"
Geopend van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 14:00 uur. Bij de meeste banken is ook een geldautomaat waar u terecht kunt met uw bankpas en de pincode.

ELEKTRICITEIT
"Electricidad"
220 Volt. In principe werkt alles identiek als in België en Nederland en zijn er geen bijzondere stekkers nodig.

FOOI
"Propina"
Officieel zijn alle prijzen inclusief, doch het is gebruikelijk een fooi te geven. Een 10% van het bestede bedrag kan min of meer als regel gelden.

KLIMAAT
"Clima"
Het klimaat is zeer gelijkmatig en zacht: Zachte winters met ongeveer 50 dagen regen en warme droge zomers. Normaal regent het nooit tussen einde mei en begin oktober.

GAS
"Butano"
Sommige appartementscomplexen gebruiken nog gasflessen. Op de fles zit een extra veiligheidskraan, die u na gebruik kunt afsluiten. Wanneer de fles leeg is, meldt u dit bij de receptie, welke dan zorgt voor een nieuwe, volle fles.

KLUIS
"Caja fuerte"
Wij raden u aan een kluis te huren. U kunt dit doen via de receptie van uw accommodatie. Voor de sleutel dient u een waarborgsom te betalen. Kleine tip: haal het nummertje van de sleutel. Vergeet u niet uw waarborgsom de dag voor vertrek op te halen. Nachtportiers hebben meestal geen beschikking over geld waardoor bij vroegtijdig vertrek zij de waarborgsom niet aan u kunnen terugbetalen.

POSTZEGEL
"Sello"
Deze kunt u kopen bij het postkantoor of in tabakszaken. Ze worden ook vaak samen met de ansichtkaarten bij de receptie of in winkels verkocht. De officiële brievenbussen zijn geel geverfd met een witte posthoorn. U kunt de te versturen post echter ook afgeven bij de receptie van uw hotel.

POSTKANTOOR
"Correos"
Geopend van maandag t/m vrijdag van 8h30 tot 22h00. De uurregeling kan verschillen van kantoor tot kantoor.

SEVILLANAS
De meest populaire flamenco dans. Deze frivole dans die eigenlijk opgebouwd is uit 4 verschillende stukken, wordt steeds gedanst bij allerlei stadsfeesten. De kinderen leren het al van jongs af aan.

TAPA
Dit zijn allerlei kleine hapjes die een Spanjaard klassiek bij zijn drankje bijbestelt. U kunt er echter een hele maaltijd van maken.

TELEFOON
"Teléfono"
Van Spanje naar Nederland of België kunt u rechtstreeks bellen. U draait eerst 0031 (Nederland) of 0032 (België), het kerngetal zonder nul en abonneenummer. Het goedkoopst belt u vanuit het telefoonkantoor of een telefooncel. Een telefooncel gelegen aan een tabakswinkel is vele malen duurder dan de normale Telefonica cel. U kunt vanuit een telefooncel ook via een collect call bellen. Het nummer hiervoor is: 900 99 00 31. De meeste internetcafés bieden meestal ook erg goedkope tarieven aan.

TERUGREIS
"Vuelta"
Een dag voor vertrek worden alle vertrektijden bekend gemaakt. Houd ook het bord op de vertrekdag in de gaten en vraag aan de receptie of er geen berichten voor u zijn. Op de dag van vertrek wordt u vriendelijk verzocht de hotelkamer of het appartement om 10h00 uur vrij te maken.

TOERSIME BUREAU
"Oficina de turismo"
Quasi elke gemeente heeft zijn eigen toerisme bureau waar u terecht kan voor stadsplannetjes, foldertjes, tips en advies. De meeste spreken een mondje Engels of Duits.
Benalmadena 952 44 24 94
Fuengirola 952 46 74 57
Malaga 952 21 34 45
Marbella 952 77 14 42
Mijas 952 48 59 00
Nerja 952 52 15 31
Torremolinos 952 37 95 51

UITGAAN
"Salir"
Een Spaanse Flamencoavond mag u niet missen. Laat u adviseren door de reisleiding.

VOLPENSION OF HALFPENSION
Wanneer u halfpension geboekt heeft, is op de dag van aankomst het avondeten uw eerste maaltijd en op de dag van vertrek het ontbijt de laatste maaltijd. Voor u die volpension geboekt heeft is in de meeste gevallen de lunch uw eerste maaltijd.
Voor onze vlieggasten die een vroege terugvlucht hebben bestaat geen mogelijkheid tot ontbijten; op het vroege tijdstip van vertrek zijn de keukens en eetzalen helaas nog niet geopend. Afhankelijk van hotel bestaat de mogelijkheid om een ontbijtpakket te ontvangen. Meestal moet u dit voor 18h00 de dag voor vertrek doorgeven bij uw receptie. Informeer hierover bij uw hotel.

WATER
"Agua"
Het Spaanse leidingwater is perfect drinkbaar. Grote flessen van 5 liter mineraalwater (agua mineral sin gas) zijn te koop in de supermarkt mocht u er toch geen vertrouwen in hebben.

WINKEL
"Tienda"
Openingstijden zijn: van 10:00 tot 14:00 en van 16:00 tot 20:00 uur. In het hoogseizoen vaak tot 22:00 uur. In het hoogseizoen zijn de supermarkten ook op zondagmorgen geopend.

AANVULLENDE INFORMATIE
Op de website www.spanje.org vind u aanvullende Andalusië informatie en tevens interessante weetjes over andere regio's in Spanje.
Disclaimer | Copyright | Foto's | Bibliografie | Contact | Wettelijke vermelding


Bijzondere vakantie-huizen in Andalusië. Accommodaties op rustige lokaties, bijna alle voorzien van een privé-zwembad.Spaans leren in Spanje.