STARTPAGINA

OMGEVING

CULTUUR

VAKANTIE

LINKS

NIEUW

VRAAG EN ANTWOORD

CONTACT

  

Zoeken:
op internet
op deze site


Waar op vakantie gaan in Andalusië

Nerja, Torrox
De typische vakantiebestemming voor wie rust zoekt: wandelen, zonnen, terrasjes, ... zijn de hoofdactiviteiten hier.
Uitgaan kan maar op kleinere schaal.
Voor excursies is dit niet de juiste lokatie: de meeste bestemmingen liggen te ver weg, met uitzondering van Granada dat in de buurt ligt.

Torremolinos
De typische vakantiebestemming voor een wat ouder publiek: strandliggen kan maar hoeft niet, je raakt overal makkelijk met openbaar vervoer en er zijn voldoende terrasje om koffie te drinken.
Uitgaan is in het algemeen teleurstellend: in de 1970er jaren was dit de uitgangshoofdstad van Europa maar alle discotheken zijn ondertussen verdwenen of gesloten.
Voor excursies is dit de ideale lokatie: Het ligt op een centrale plaats en maakt dan ook dat alle bestemmingen op een aanvaardbare afstand liggen.

Benalmádena
Het uitgangscentrum van de Costa del Sol, enkel van spanje's meest bekende discotheken hebben hier een vestiging op Plaza Solimar (Plaza venticuatro horas) of in de vlakbij gelegen Puerto Marina.
Kilometerslange stranden, ideaal voor de zonnekloppers.
Ligt vlakbij Torremolinos dus ook ideaal voor excursies.

Fuengirola
Populair vakantieoord voor dertigers. Uitgaan kan maar het hoeft geen discotheek meer te zijn, strandliggen kan, met openbaar vervoer raak je op veel plaatsen en excursie-afstanden blijven binnen aanvaardbare perken.

Marbella
De vroegere vakantiebestemming van de Jetset. Nog steeds heeft Marbella een Hollywood-bijklank doch de hoogdagen zijn al lang verleden tijd.
Ideale verblijfplaats voor shoppers of voor wie "wil gezien worden".
Marbella blijft een populaire bestemming voor overwinteraars. Voor excursies ligt het niet ideaal.


Disclaimer | Copyright | Foto's | Bibliografie | Contact | Wettelijke vermelding


Bijzondere vakantie-huizen in Andalusië. Accommodaties op rustige lokaties, bijna alle voorzien van een privé-zwembad.Spaans leren in Spanje.