STARTPAGINA

OMGEVING

CULTUUR

VAKANTIE

LINKS

NIEUW

VRAAG EN ANTWOORD

CONTACT

  

Zoeken:
op internet
op deze site


Waarom vakantie in Andalusië

Het uitstekende klimaat heeft een hele zomer zonder regen en slechts een vijftigtal dagen met regenval 's winters.

Als vakantiebestemming ligt het slechts 2,5 a 3 uur vliegen van België of Nederland.

Je blijft in West-Europa, dus geen gehannes met paspoorten, visums, inentingen enz. Ook de gezondheidszorg staat hier op een gelijk niveau als thuis.

Jarenlange ervaring met toerisme is zeker een pluspunt. Hoewel in typische Spaanse barretjes de bediening nog wel eens te wensen over laat, ligt dit meer aan een cultuurverschil dan aan "onopgevoed zijn". Alle hotels bieden echter een op en top service.

Kwaliteit en variëteit van het aanbod. Andalusië is al een populaire vakantiebestemming sinds de 1960er jaren. Gedurende al die jaren zijn er tientallen initiatieven uitgebouwd die uw vakantie afwisselend kunnen maken.

Andalusië heeft 910 kilometer kust aan de Atlantische Oceaan en de Middelands zee. Strandvakanties zijn dus op voorhand quasi zeker geslaagd. De stranden zijn in het algemeen goed onderhouden en worden regelmatig schoongemaakt.

Uitgaan kan voor elke generatie en nationaliteit. Enkele van Spanjes meest beroemde discotheken bevinden zich hier, er zijn kleine gezellige barretjes en duizenden terrasjes, restaurantjes, enz. maar allemaal zonder de overweldigende drukte van andere vakantiebestemmingen.

Cultuur is zeker één van de hoofdredenen om Andalusië te bezoeken. Zowel met eigen vervoer, openbaar vervoer, rondreizen of excursies zijn enkel wereldberoemde dingen te bezichtigen.

Rust is wat veel vakantiegangers opvalt. Ook al komen jaarlijks miljoenen toeristen naar Andalusië en de Costa del Sol in het bijzonder, toch valt ze steeds weer op dat je van dat grote aantal weinig last hebt door de goede spreiding.

Vergeleken met enkele derde wereld bestemmingen is Spanje niet erg goedkoop meer. Worden de prijzen echter vergeleken met België of Nederland, dan is het echter wel beduidend goedkoper. Zoals overal moet je echter ook hier uitkijken en loont het om prijzen van verschillende winkels te vergelijken.


Disclaimer | Copyright | Foto's | Bibliografie | Contact | Wettelijke vermelding


Bijzondere vakantie-huizen in Andalusië. Accommodaties op rustige lokaties, bijna alle voorzien van een privé-zwembad.Spaans leren in Spanje.