STARTPAGINA

OMGEVING

CULTUUR

VAKANTIE

LINKS

NIEUW

VRAAG EN ANTWOORD

CONTACT

  

Zoeken:
op internet
op deze site


Over de auteur

Hoofdbezieler van het hele project is Bart, Belg van oorsprong, maar wordt algemeen een "Nieuwe Andalusiër" genoemd door zijn diepgaande interesse in de Andalusische cultuur en tradities en vooral door zijn deelneming er aan. Andalusië staat voor veel meer dan siesta en fiesta: de wortels van de huidige samenleving hier gaan meer dan 6000 jaren terug (Iberische stammen, Tartessos-cultuur, Feniciërs, Puniërs, Carthagers, Grieken, Romeinen, Moren) en hebben nog steeds dagdagelijkse invloeden.

Via lidmaatschap van de "Hermandad Rociera de la Gamba", "Academia Municipal de Folclore y Flamenco de Málaga", "Club Hipico El Ranchito", deelname aan "El Rocío", "Candelaria", ferias, romerías, een uitgebreide kennissenkring (zowel lokale mensen als buitenlandse residenten) zowel aan de kust als in het diepe binnenland, lezen van tientallen boeken, enz. hebben een diep inzicht opgeleverd in Andalusië, zijn mensen en zijn rijke cultuur.

Professioneel is hij sinds verscheidene jaren reisbegeleider gespecialiseerd in ruraal toerisme, culturele stadsbezoeken in Andalusië en trips in Noord-Marroko (Tanger, Tetouan, Assylah) voor Europa's belangrijkste reisorganisatie, na een opleiding Ingenieur in de Scheikunde en Landbouwtechnologieën, een carrière in ICT (programmatie en netwerkbeheer) en enkele omzwervingen. Hij is vloeiend vijftalig in Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans met een uitstekende beheersing van het Andalusische dialect.

Deze webstek werd oorspronkelijk opgezet als persoonlijk "archief" van de auteur en groeide zo langzaam tot de honderden pagina's die het nu zijn.


Disclaimer | Copyright | Foto's | Bibliografie | Contact | Wettelijke vermelding


Bijzondere vakantie-huizen in Andalusië. Accommodaties op rustige lokaties, bijna alle voorzien van een privé-zwembad.Spaans leren in Spanje.