STARTPAGINA

OMGEVING

CULTUUR

VAKANTIE

LINKS

NIEUW

VRAAG EN ANTWOORD

CONTACT

  

Zoeken:
op internet
op deze site


Excursie naar Gibraltar vanaf de Costa del Sol

Meer info en foto's: klik hier.

Gibraltar is een kleine Britse kolonie in het uiterste zuiden van het Iberisch schiereiland. Feniciërs, Grieken, Romeinen, Moren, Spanjaarden en, sinds 1704, de Britten hebben er alle hun sporen nagelaten. Een aangename rustige uitstap met allerhande mogelijkheden om dit een onvergetelijke dag te maken.

Een rondrit in minibus gedurende bijna 2 uur met een lokale gids. U rijdt door het nieuwe en oude stadsgedeelte, voorbij militaire vestigingen uit de Moorse, Spaanse en Britse tijd, zodat de lokale gids U de belangrijkste facetten van Gibraltars geschiedenis kan verduidelijken. Door enkele tunnels uit de 2e wereldoorlog naar Punta Europa, met de typische vuurtoren, moskee en zicht op Marroko. Er is vrije tijd voorzien om foto's te nemen. Vandaar gaan we tot 350 meter boven zeeniveau. Een eerste stop daar is Sint Michaels grot. Een impressionante natuurlijke grot die ooit nog door de Neanderthal mens bewoond werd. Er is genoeg vrije tijd om daar ook een koffie te drinken. De volgende halte is bij Gibraltars beroemdste inwoners: de apen. Gibraltar is de enige plaats in Europe waar apen totaal vrij leven. Ook hier vrije tijd.

Er wordt geschat dat er in de zeeën rond Gibraltar een 3.000 dolfijnen totaal vrij leven. Er gaat dan ook een prachtige excursie uit met een boot om deze dolfijnen in hun natuurlijk omgeving te bewonderen. In 85% van de excursies worden er dolfijnen gezien. Een absolute aanrader.

Gibraltar is lid van de Europese Unie, maar niet van het Schengen Verdrag. Daardoor kan U in Gibraltar TAX FREE shoppen ! Met de winst die U hiermee maakt is reeds een belangrijk gedeelte van uw excursie betaald. Interessante producten zijn: alcohol, sigaretten, parfums, electronica, juwelen, … Euros worden perfect aanvaard, U heeft geen Ponden nodig.


Disclaimer | Copyright | Foto's | Bibliografie | Contact | Wettelijke vermelding


Bijzondere vakantie-huizen in Andalusië. Accommodaties op rustige lokaties, bijna alle voorzien van een privé-zwembad.Spaans leren in Spanje.