STARTPAGINA

OMGEVING

CULTUUR

VAKANTIE

LINKS

NIEUW

VRAAG EN ANTWOORD

CONTACT

  

Zoeken:
op internet
op deze site


Excursie naar Granada vanaf de Costa del Sol

Meer info en foto's: klik hier.

Granada is al eeuwen enorm beroemd. Het was de hoofdstad van het Moorse koninkrijk op het hoogtepunt van hun cultuur. De verovering van Granada in 1492 door de katholieke koningen Ferdinand en Isabel was het einde van de Reconquista van de arabische gebieden in Spanje.

Geschiedenis hangt nog steeds in de lucht en de stad lijkt wel een levend museum. Wie niet in Granada is geweest, heeft Andalusië niet gezien. Van alle stadsexcursies is Granada bovendien het dichtste bij.

De stad is vol met historische monumenten. De Alcaiceria is een arabische wijk vol souvenirwinkeltjes, Albaicin is de oude Joodse buurt met kleine middeleeuwse straatjes waarin je zo verloren loopt, Moorse baden uit de 12e eeuw, gezellige pleinen met terrasjes, een oude caravanserail, de rivier Darro met antieke brugjes, de kathedraal en koninklijke kapel met de graven van de katholieke koningen, tientallen kerkjes die meestal in de Moorse tijden als moskee gebruikt werden, ...

Uw begeleidende gids zal een korte wandeling met u maken door het historische stadscentrum zodat u zich kan oriënteren. Er is ook vrije tijd voorzien zodat u in alle rust net die dingen kan bekijken die u het meeste boeien. De bekende Spaanse schrijver Federico Garcia Lorca zei ooit in Granada tegen een rijke vrouw: "Geef deze blinde bedelaar wat geld, want blind zijn in Granada, is het ergste wat er is". Vergeet dus zeker uw camera niet.

Boven de stad troont het fiere Alhambra uit. Hier bevinden zich de oude Moorse burcht (Alcazaba) en meerdere koninklijke paleizen uit verschillende periodes. Wereldberoemd zijn de arabische Nazari-paleizen met hun spiegelvijver, imposante troonzaal en vrouwenvertrekken. De leeuwenplaats wordt als hoogtepunt gezien van wat de arabische architectuur ooit voortgebracht heeft.

Daarnaast is er het paleis van Karel V met zijn bijzondere bouwstijl: vierkant buiten, rond van binnen. Er zijn de ruïnes van de oude stad, en de Generalife-tuinen met het zomerpaleis van de Kaliefen met typische binnentuintjes. In het Alhambra krijgt u een 2 uur durende rondleiding door een gespecialiseerde gids die u alle hoeken zal laten zien. Vanop een van de balkons heeft u bovendien een prachtig uitzicht over de oude stad van Granada.


Disclaimer | Copyright | Foto's | Bibliografie | Contact | Wettelijke vermelding


Bijzondere vakantie-huizen in Andalusië. Accommodaties op rustige lokaties, bijna alle voorzien van een privé-zwembad.Spaans leren in Spanje.