STARTPAGINA

OMGEVING

CULTUUR

VAKANTIE

LINKS

NIEUW

VRAAG EN ANTWOORD

CONTACT

  

Zoeken:
op internet
op deze site


Excursie naar Sevilla vanaf de Costa del Sol

Meer info en foto's: klik hier.

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië en als dusdanig een belangrijk organisatorisch, administratief en commercieel zwaartepunt. Daarnaast is de stad ook de enige rivierhaven van Spanje. Historisch gezien had Sevilla het alleenrecht voor de invoer van producten uit de Spaanse kolonies in Zuid-Amerika. De hele goud en zilvervloot kwam jaarlijks aan in de stadshaven om geregistreerd te worden door de Spaanse Belastingen. Uiteraard viel er af en toe wel eens wat naast de registers, dat maakte van Sevilla de rijkste stad van Andalusië.

Met de bus wordt gedurende een uur een rondrit gemaakt door de hele stad. Opvallend is dat Sevilla een erg uitgestrekt stadscentrum heeft wat het onmogelijk maakt alles te voet op één dag te doen. Een lokale gids zal u deskundig commentaar leveren op de vele monumenten die we passeren. Zo zijn er bij voorbeeld de tabaksfabriek, bekend van "Carmen", het Palacio de San Telmo of Andalusisch Parlement, standbeeld van El Cid Campeador, de rivier Guadalquivir, het Parque de Maria Luisa met alle paviljoenen van de Ibero-Spaanse tentoonstelling uit 1929, de oude aquaduct, arena, culturele centra enz. Er wordt ook gestopt op de Plaza de España, een indrukwekkend plein midden in het park met volop gelegenheid om foto's te nemen. De volledige plaats is verkeersvrij en de gebouwen errond worden op dit moment gebruikt voor administratie. Op de muren zijn ook verschillende voorstellingen gemaakt van Andalusië. Via een rondvaart op de rivier kan u ook de wereldexpo van 1992 zien.

Na de rondrit wordt te voet met de lokale gids het historische stadscentrum bezocht. We wandelen doorheen de juderia, de middeleeuwse Jodenwijk, doorheen rustige parkjes, langs de Alcázar (koninklijk paleis), torre de oro (gouden toren), langsheen oude paleizen, ... dat alles begeleid door de flamenco-muziek van de straatmuzikanten.

De kathedraal van Sevilla is de derde grootste ter wereld en waarschijnlijk een van de allerrijkste. Inclusief in de prijs van de excursie zal u dit indrukwekkende monument met uw gids bezoeken. Enorme altaren, het graf van Christoffer Columbus, grote kandelaars, de koninklijke poort, de gigantische hoogte van het dak, de Giralda (de oude minaret, nu klokkentoren) maken dit een bezoek waar u ongetwijfeld stil van wordt.


Disclaimer | Copyright | Foto's | Bibliografie | Contact | Wettelijke vermelding


Bijzondere vakantie-huizen in Andalusië. Accommodaties op rustige lokaties, bijna alle voorzien van een privé-zwembad.Spaans leren in Spanje.