STARTPAGINA

OMGEVING

CULTUUR

VAKANTIE

LINKS

NIEUW

VRAAG EN ANTWOORD

CONTACT

  

Zoeken:
op internet
op deze site


Steden in Andalusië

Foto: andalusie.org ©2005
Andalusië is vooral erg beroemd om zijn duizenden jaren oude cultuur. Steden als bij voorbeeld Granada en Córdoba zijn beschermd als werelderfgoed door de Verenigde Naties (UNESCO).

Op dit ogenblik hebben de meeste stadsbezoeken illustrerende foto's. Om redenen van copyright wensen we geen foto's van derden te gebruiken, dus moeten we alle foto's zelf nemen.

Málaga de "hoofdstad" van het Andalusische toerisme, centraal gelegen aan de Costa del Sol. De stad is gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en biedt een boeiende mix aan monumenten en andere bezienswaardigheden zoals het Picasso-museum.

Sevilla is de hoodstad van de Andalusische deelstaat regering. De stad heeft het grootste historische centrum van Europa, dus het loont zich om enkele dagen ter plaatse te blijven. De beroemdste monumenten zijn de Kathedraal en de Real Alcázar.

Granada is de meest bezochte stad in de streek, voornamelijk omdat zich op een heuvel boven de stad het Alhambra bevindt, een Moors (Arabisch) paleis uit de Middeleeuwen, het meest bezochte monument in Spanje.

Córdoba is de oude Moorse hoofdstad van Al Andalus. Gezellig kuieren door de eeuwenoude Joodse wijk Judería en vooral de Mezquita-Catedral, de oude moskee, nu kathedraal. Een van de meest indrukwekkende monumenten ter wereld.

Jerez de la Frontera, meer bekend onder zijn engelse naam "Sherry", is een gemoedelijk stadje waar uiteraard de bekende wijn gemaakt wordt. De bodega's zijn dermate groot dat ze dikwijls met kathedralen vergeleken worden. De meeste bodega's staan bezoeken toe.

Ronda wordt de "Koningin van de witte dorpen" genoemd en was een quasi onineembare vesting op de top van een steile rots. Het oude stadsgedeelte nodigt uit tot slenteren en in het moderne stadsgedeelte bevindt zich de oudste stierenarena van Spanje.


Disclaimer | Copyright | Foto's | Bibliografie | Contact | Wettelijke vermelding


Bijzondere vakantie-huizen in Andalusië. Accommodaties op rustige lokaties, bijna alle voorzien van een privé-zwembad.Spaans leren in Spanje.