STARTPAGINA

OMGEVING

CULTUUR

VAKANTIE

LINKS

NIEUW

VRAAG EN ANTWOORD

CONTACT

  

Zoeken:
op internet
op deze site


Volkeren die in Andalusië invloed hadden

Iberische Stammen
De oorspronkelijke bewoners van het Iberische Schiereiland. Ze bouwen dolmens en ontwikkelen de eerste inheemse beschavingen.
Iberische stammen

Tartessos
De eerste bloeitijd van een lokale cultuur, er is weinig van bekend, doch daarom niet minder boeiend.
Tartessos

Feniciërs
Een zeevarend volk uit het Midden-Oosten (huidige Libanon) die met hun handelsrelaties in Spanje de eerste cultuur enorm beïnvloeden.
Feniciërs

Joden
De buren van de Feniciërs in het Midden-Oosten (huidig Israël) waren de Joden, ook zij leveren een interesante bijdrage aan de Andalusische Cultuur.
Joden

Kelten
De Kelten kwamen uit Oost-Europa en in de 8e eeuw VC vestigde een deel ervan zich in het Noorden van Spanje.
Kelten

Grieken
De "Oude Grieken" waren grote avonturiers en stichtten ook langs de Spaanse kust hun handelskolonies. In hun beroemde mythologie beschrijven ze Andalusië.
Grieken

Carthagers of Puniërs
De erfopvolgers van de Feniciërs beheren hun rijk vanuit de Noord-Afrikaanse stad Carthago en maken een groot deel van het Iberische Schiereiland deel van hun rijk.
Carthagers

Romeinen
De Romeinen veroveren het hel Middellandse Zee-gebied en maken van Andalusië een belangrijk deel van hun Rijk. Ze bleven er bijna 7 eeuwen.
Romeinse Tijd

Vandalen, Sueven, Alanen
Heel Europa wordt gekenmerkt door grote volksverhuizingen. Deze 3 "barbaren"-volkeren vestigen zich in het Iberische Schiereiland.
Vandalen, Sueven, Alanen

West-Goten
De West-Goten veroveren Spanje en vestigen er hun Rijk dat bijna 2 eeuwen standhoudt. Vanuit hoofdstad Toledo bezorgen ze Spanje een nieuw tijdperk.
West-Goten

Byzantijnen
De erf-opvolgers van het Romeinse Rijk pogen het Romeinse Rijk in ere te herstellen en bezitten een deel van Spanje.
Byzantijnen

Moren
Van 711 tot 1492 beheerst de Islam grote delen van het Iberische Schiereiland. Bijna 8 eeuwen lang bereikt hun cultuur verscheidene hoogtepunten. De beroemde Reconquista maakt uiteindelijk Spanje weer Katholiek.
Arabische Dynastieën

Gitanos
De laatste grote bevolkingsgroep die als dusdanig in Spanje aankomt rond 1450. Hun belangrijkste bijdrage aan de Andalusische Cultuur is de flamenco-muziek.
Gitanos

Basken
Voor de Andalusische geschiedenis op zich zijn ze niet direct belangrijk doch ze bezorgen al duizenden jaren lang kopzorgen aan de heersers op het Iberische Schiereiland. Genoeg reden om er niet aan voorbij te gaan.
Basken


Disclaimer | Copyright | Foto's | Bibliografie | Contact | Wettelijke vermelding


Bijzondere vakantie-huizen in Andalusië. Accommodaties op rustige lokaties, bijna alle voorzien van een privé-zwembad.Spaans leren in Spanje.